Dieta nie musi być nudna

Wpis

sobota, 08 lutego 2014

Ciasto z m±ki z amarantusa

Po długiej przerwie nowe ciasto :)

Składniki:

- 50 g m±ki z amarantusa

- 20 g otrębów owsianych zmielonych na m±kę

- 6 białek jaj + szczypta soli

- 2 żółtka jaj

- 10g kakao odtłuszczonego

- płaska łyżeczka proszku do pieczenia

- słodzik w płynie

Białka ubić z sol± na sztywn± pianę, dodać żółtko, słodzik i delikatnie wymieszać, wsypać m±kę z amarantusa, zmielone otręby, kakao i proszek do pieczenia - cało¶ć wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170°C. Mał± blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać beztłuszczowym sprayem. Masę wylać na blaszkę. Piec około 12-15 minut. 



Z całej blaszki wyszło mi 12 porcji około 30 gramowych:

Składniki odżywcze 1 porcji:

Białko: 3,36 g

Węglowodany: 3,28 g

Tłuszcze: 1,24 g

Kcal: 41

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
blogewelinka
Czas publikacji:
sobota, 08 lutego 2014 21:14

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Go¶ć Trener personalny - Albert Ko¶mider napisał(a) z *.dynamic.gprs.plus.pl komentarz datowany na 2014/03/01 14:05:47:

    Cze¶ć:)

    Chciałbym Cię serdecznie zaprosić do rejestracji na forum skierowanym szczególnie do blogerów, gdzie możesz się dzielić swoj± wiedz± i wsparciem:
    <a href="www.twojasylwetka.cba.pl>www.twojasylwetka.cba.pl</a>

  • Go¶ć napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2014/03/23 08:29:28:

    Jaki słodzik w płynie będzie ok?

  • blogewelinka napisał(a) komentarz datowany na 2014/04/05 15:16:17:

    ja używam słodzika w płynie firmy Ekland

  • Go¶ć napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2014/05/06 10:45:31:

    A gdzie można go dorwać?

  • Go¶ć IDONNA napisał(a) z *.tktelekom.pl komentarz datowany na 2014/05/09 18:52:36:

    Czy to się nie rozsypuje? Nie jest zbyt kruche?

  • Go¶ć Bera napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2015/01/20 23:07:38:

    Nawet nie wiedziałam, że taka m±ka istnieje.

  • Go¶ć Natii napisał(a) z *.lodz.mm.pl komentarz datowany na 2016/05/02 11:54:24:

    Uwielbiam m±kę z amarantusa i jej lekko orzechowy smak. Zastanawiam się nad wrzuceniem gar¶ci ulubionych bakalii na przykład trochę żurawiny czy rodzynek. My¶lę, że trochę suszonych owoców podkre¶li ciekawy smak ciasta :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top blogi Katalog-blogow.pl
Czas na Pizzę!! Nakarm Cukrzyka Jesieni±

Opcje Bloxa