Wpis
Po długiej przerwie nowe ciasto :)
Składniki:
- 50 g m±ki z amarantusa
- 20 g otrębów owsianych zmielonych na m±kę
- 6 białek jaj + szczypta soli
- 2 żółtka jaj
- 10g kakao odtłuszczonego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- słodzik w płynie
Białka ubić z sol± na sztywn± pianę, dodać żółtko, słodzik i delikatnie wymieszać, wsypać m±kę z amarantusa, zmielone otręby, kakao i proszek do pieczenia - cało¶ć wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170°C. Mał± blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać beztłuszczowym sprayem. Masę wylać na blaszkę. Piec około 12-15 minut.
Z całej blaszki wyszło mi 12 porcji około 30 gramowych:
Składniki odżywcze 1 porcji:
Białko: 3,36 g
Węglowodany: 3,28 g
Tłuszcze: 1,24 g
Kcal: 41
Cze¶ć:)
Chciałbym Cię serdecznie zaprosić do rejestracji na forum skierowanym szczególnie do blogerów, gdzie możesz się dzielić swoj± wiedz± i wsparciem:
<a href="www.twojasylwetka.cba.pl>www.twojasylwetka.cba.pl</a>
Jaki słodzik w płynie będzie ok?
ja używam słodzika w płynie firmy Ekland
A gdzie można go dorwać?
Czy to się nie rozsypuje? Nie jest zbyt kruche?
Nawet nie wiedziałam, że taka m±ka istnieje.
Uwielbiam m±kę z amarantusa i jej lekko orzechowy smak. Zastanawiam się nad wrzuceniem gar¶ci ulubionych bakalii na przykład trochę żurawiny czy rodzynek. My¶lę, że trochę suszonych owoców podkre¶li ciekawy smak ciasta :)